Thursday, June 2, 2011

Chinezoaica cu cafea...

Ieri am facut o chinezoaica asa cum imi aminteam eu de acasa. Sigur ca ingredientele sunt schimbate pe ici, pe colo, dar in general e aceeasi reteta pe care o faceam cand eram acasa, doar ca rezultatul este mult mai bun.
Iata ingredientele:
8 oua
11 linguri de zahar
3 linguri manitoba
7 linguri amestec de nuci, alune si migdale
80 gr unt
150 ml cafea
1 ciocolata cu lapte
1 ciocolata amara
1 pliculet de lievito Pane degli angeli.



Am batut albusurile cu 3 linguri de zahar, dupa care am adaugat incet incet cele 3 linguri de manitoba cu pliculetul de lievito, apoi untul topit impreuna cu ciocolata (cea amara si cea cu lapte) si cu cafeaua, iar la urma amestecul de nuci, migdale si alune. Am varsat compozitia intr-o tava de 28 cm diametru si am pus torta la copt la 180 grade. In acest timp am lucrat bine galbenusurile cu cele 8 linguri de zahar pana a crescut in volum, iar zaharul s-a topit.
Dupa 20 de minute am incercat torta si am pus deasupra crema de galbenusuri. Am pus din nou torta in cuptor pentru inca 20, 25 minute, depinde de cuptor.

Mai sus se vede rezultatul :).

2 comments:

  1. hello! cred ca te inseli. prajitura se numeste "chinezoaica" daca imi amintesc eu bine. "negresa" este cu zahar pudra pe deasupra iar pasta e putin diferita! ;) bisous

    ReplyDelete
  2. Oops, ai dreptate :). Trebuie sa schimb titlul, dar oare chiar am probleme cu memoria? :))

    ReplyDelete