Ieri
am facut o chinezoaica asa cum imi aminteam eu de acasa. Sigur ca ingredientele
sunt schimbate pe ici, pe colo, dar in general e aceeasi reteta pe care o
faceam cand eram acasa, doar ca rezultatul este mult mai bun.
Am batut albusurile cu 3 linguri de zahar, dupa care am adaugat
incet incet cele 3 linguri de manitoba cu pliculetul de lievito, apoi untul
topit impreuna cu ciocolata (cea amara si cea cu lapte) si cu cafeaua, iar la
urma amestecul de nuci, migdale si alune. Am varsat compozitia intr-o tava de
28 cm diametru si am pus torta la copt la 180 grade. In acest timp am lucrat
bine galbenusurile cu cele 8 linguri de zahar pana a crescut in volum, iar
zaharul s-a topit.
Dupa 20 de minute
am incercat torta si am pus deasupra crema de galbenusuri. Am pus din nou torta
in cuptor pentru inca 20, 25 minute, depinde de cuptor.
Mai sus se vede rezultatul :).
hello! cred ca te inseli. prajitura se numeste "chinezoaica" daca imi amintesc eu bine. "negresa" este cu zahar pudra pe deasupra iar pasta e putin diferita! ;) bisous
ReplyDeleteOops, ai dreptate :). Trebuie sa schimb titlul, dar oare chiar am probleme cu memoria? :))
ReplyDelete