Tuesday, July 2, 2013

Iunie ... retrospectiva ....

Au trecut mulți ani de când nu am mai petrecut luna iunie acasă, aici unde m-am născut. Imi amintesc însă de fructele pe care le mâncam, de munca în grădină, de primele legume, de mirosul de fum de la gemul făcut afară în ceaunul mare.
Anul acesta am retrăit aceste momente, luna iunie a fost una plină. Dar se văd și rezultatele, sper ca vremea să fie în continuare de partea noastră. Anul acesta este anul fructelor, au fost multe cireșe, vișine, cât despre zarzăre, așa cum le spunem noi caiselor mici, nealtoite, sunt atât de multe că au tras crengile în jos. Nici măcar nu au viermi, sunt mici și sănătoase. Am făcut deja marmeladă, este foarte aromată, este optimă pentru făcut Sachertorte. Am făcut și dulceață de vișine aromatizată cu crenguțe de mentă și lămâie.
Deja încep să se dezvolte și ardeii, vinetele sunt mici, mici... dovleceii sunt buni de gătit, iar ceapa și cartofii sunt foarte frumoase anul acesta.

Cred că nu am făcut niciodată atâtea fotografii câte am făcut în aceasta lună. Și multe detalii le-am putut vedea doar prin fotografie. Sper ca fotografia să mă însoțească mereu de acum incolo...
Stânga: planta de ardei, dreapta sus: floare de vânătă, mijloc: rubarbă, jos: plantă de dovlecel.

2 comments:

  1. Frumoase poze.... pana si gainile sunt alese pe musteata ;) Si Cici... nu e orisicare caine!

    ReplyDelete
  2. Imi place gaina alba, asa ca am ales-o pe ea. Cici e mereu gata de joaca, asa ca e prezenta cand sunt pe acolo cu aparatul de fotografiat. Doar ca te zgarie daca te joci cu ea... Are perioade cand e foarte melancolica.

    ReplyDelete